nieuws

04 mrt 2008, 16:04

Dubbelzinnige naam ‘Moekesgat’ blijft

Ter Apelers kunnen blijven zwemmen in ‘Moekesgat’. Het CDA in de gemeenteraad van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, pleitte eerder voor een naamswijziging omdat de naam verkeerde associaties zou kunnen oproepen. Na een peiling onder de bevolking is nu besloten de naam te handhaven. Dat meldde de gemeente Vlagtwedde dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het CDA had de naam van het zwembad, met bijbehorende camping, graag veranderd gezien in ‘Moekespark’. Volgens de partij zouden mensen bij de naam Moekesgat, wat in het Nederlands ‘moeders kont’ betekent, verkeerde dingen in hun hoofd kunnen halen.


De inwoners van Ter Apel hebben geen moeite met de dubbelzinnige naam, zo blijkt uit een enquête op internet. Van de 1200 stemmers was 92 procent voor behoud van ‘Moekesgat’. Volgens wethouder Seine Lok, maakt dit het besluit over de toekomstige naam eenvoudig. ,,Het is en het blijft Moekesgat.’’


Overigens is de naam ‘Moekesgat’ afkomstig van een eerdere eigenaar van het zwembad, die 'Moeke' heette. Omdat het zwembad aangelegd is in een zandafgraving is er 'Moekesgat' van gemaakt.