nieuws

30 apr 2009, 10:10

Drukke Koninginnenacht rustig verlopen

De viering van Koninginnenacht in Groningen is zonder al te veel problemen verlopen. Het feest, dat tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers trok, verliep volgens de politie zonder grote incidenten. In totaal werden vijftien aanhoudingen verricht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder andere een 25-jarige man uit Siddeburen is door de politie in de boeien geslagen wegens openlijke geweldpleging. Volgens de politie gedroeg de man zich zonder aanleiding vervelend richting surveillerende agenten. Toen de dienders hem wilden aanhouden, sloeg hij een agent in het gezicht. Hij liep hierdoor een gezwollen plek boven zijn oog op. De man en zijn 23-jarige broer, die de aanhouding probeerde te voorkomen, zijn meegenomen naar het bureau.

Een 18-jarige man uit Groningen is aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van een vrouwelijke portier bij een horecagelegenheid in de Poelestraat. De portier hield samen met een collega de man aan. Hij is overgedragen aan de politie en zit nog vast.

Een 21-jarige man uit Delfzijl is samen met twee plaatsgenoten aangehouden in de Peperstraat. Agenten werden door twee mannen aangesproken. Zij vertelden dat ze zonder reden door het drietal waren mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Vandaag wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten of de incidenten voor snelrecht in aanmerking komen. In dit geval moeten de verdachten binnen 14 dagen voor de rechter verschijnen.