nieuws

06 apr 2012, 10:10

Drugsinval Groningen na buurtklachten Korreweg

Met de aanhouding van een 31-jarige inwoner Groningen heeft de politie een einde gemaakt aan een drugsoverlastadres. Agenten van de basiseenheid Korreweg verrichten woensdagmiddag een drugsinval in een woning in de Noorderbinnensingel in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie startte een onderzoek nadat zij meldingen uit de buurt hadden gekregen. Uit de betreffende woning zou vermoedelijk harddrugs worden verhandeld. Op aanbellen werd de deur van de betreffende woning door de bewoner geopend. In de woning werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen.

 In een slaapkamer troffen agenten twee kweektenten met elk 10 grote hennepplanten aan. Bij de doorzoeking werden ook ruim 70 XTC pillen, een hoeveelheid harddrugs en GHB gevonden. De kwekkerij werd ontmanteld Alle drugs en apparatuur werden in beslaggenomen. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan.

De politie zal de woningbouwvereniging in kennis stellen over de aanwezigheid van een hennepkwekerij in hun woning. De politie maakt proces-verbaal op.