nieuws

02 mei 2011, 11:11

Dronken leugenaar in de kraag gevat

De politie heeft zondagnacht op de Industrieweg-Oost in Oude Pekela een 35-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd door de Pekelder gebeld met het verhaal dat zijn auto even te voren was gestolen. Tijdens een gesprek dat ze later met de man hadden, roken agenten een alcohollucht en bespeurden ze onregelmatigheden in zijn verhaal. Uiteindelijk bleek dat de man teveel had gedronken en vermoedden agenten dat hij de diefstal had verzonnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Politieagenten troffen de man op de Hendrik Westerstraat aan. De man vertelde dat hij op deze locatie wilde tanken. Volgens de man stapte een onbekende persoon in zijn auto toen hij bij een tankstation was uitgestapt. Hierop zou de onbekende in zijn auto zijn weggereden.

Even later kwam de melding binnen dat de auto van de Pekelder in een scherpe bocht in de bossages aan de Industrieweg-Oost was aangetroffen. De motor van de wagen was nog warm. Tevens bleek dat de auto was afgesloten. Bij de fouillering van de man werd de sleutel van zijn auto aangetroffen. De agenten kregen hierdoor het sterke vermoeden dat de man zelf met zijn auto de bossages was ingereden en dat hij het verhaal van de diefstal had verzonnen.

Hierop werd een blaastest van de verdachte afgenomen. Deze test wees uit dat de 35-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de man 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte wordt vanochtend gehoord.