nieuws

01 aug 2010, 11:11

Dronken bestuurders plaag voor provincie

De provincie Groningen heeft zaterdag veel last gehad van dronken bestuurders. Van vier personen werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze met te veel alcohol in het bloed achter het stuur zaten. Bij één bestuurder moet bloedonderzoek nog uitwijzen hoe hoog het promillage alcohol in het bloed was. Twee bestuurders veroorzaakten een klein ongeval, waarbij gelukkig geen andere mensen ernstig gewond raakten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo reed een 20-jarige beginnende bestuurder uit Zoutkamp bij Boerakker tegen de auto van een 38-jarige Harense, samen met haar dochter, aan. Haar auto tolde rond en kwam via de middenberm op de linkerhelft tot stilstand. De veroorzaker van het ongeval reed echter weg, maar doordat de vrouw het kenteken had genoteerd, konden agenten de twee inzittenden van de andere auto thuis aanhouden. De bestuurder bekende de aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en maakt de politie een proces-verbaal op.

In Musselkanaal hield de politie een 25-jarige inwoner uit die plaats aan. De man kon niet uit zijn woorden komen, kon amper op zijn benen staan en rook naar alcohol. Later bleek de man 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In Grijpskerk attendeerde een weggebruiker de politie op een slingerende auto. Agenten troffen in het voertuig een 41-jarige man uit Munnekezijl met bloeddoorlopen ogen en een niet al te vast stel benen. Deze man bleek ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Beide heren zijn hun rijbewijs kwijt en kunnen een proces-verbaal verwachten.

Een 26-jarige man uit Slochteren is zondagmorgen bij Kolham de sloot in gereden. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Onderzoek moet uitwijzen hoe hoog het promillage is. En 50-jarige man uit Peize is ook zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat agenten hem aanhielden na eveneens een tip van een oplettende weggebruiker. Bij Winsum negeerde de Peizenaar het eerste stopteken, waarna de politie de achtervolging inzette. De man reed slingerend over de weg en schampte bijna een tegenligger. Hij zette zijn voertuig aan de kant nadat de politie hem met zwaailichten en een stopteken voorbij waren gegaan. Hij bleek 1,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben.