nieuws

07 jul 2012, 11:11

Dronken bestuurders op de bon

De politie heeft vrijdagavond en –nacht op diverse plaatsen in de provincie Groningen alcoholcontroles uitgevoerd. Meerdere automobilisten met een slok teveel op zijn daarbij op de bon geslingerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Haren werd een 17-jarige jongen uit die plaats langs de kant gezet. Agenten zagen de tiener met forse snelheid door het centrum van die plaats rijden. Op de Hortuslaan werd hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongen ruim een promille alcohol (440 ug/l) in zijn bloed had.

Een 24-jarige automobilist uit Groningen werd vrijdagnacht betrapt op rijden onder invloed van alcohol omdat hij zijn autoverlichting niet aan had. Agenten zagen de man rijden in de Rembrandt van Rijnstraat en gaven de bestuurder een stopteken. Uit een alcoholtest bleek dat de Stadjer 1,2 promille alcohol (530 ug/l) in zijn bloed had.

Op de Zaagmuldersweg is vrijdagnacht een 43-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden. De vrouw viel op omdat de auto die ze bestuurde slingerend door de Oosterparkwijk reed. Op het politiebureau werd duidelijk dat ze ruim een promille alcohol (455 ug/l) in haar bloed had.

Een 37-jarige automobilist uit Bedum is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Agenten kregen een melding dat de man zich vervelend had gedragen in een café en in een auto was weggereden. Op de Griffeweg werd de bestuurder langs de kant van de weg gezet. Hij bleek onder invloed en had een alcoholpromillage van ruim 2,3 (1050 ug/l). Vanwege de forse alcoholovertreding moet hij zijn rijbewijs inleveren.