nieuws

12 okt 2009, 16:04

Drogisterij in centrum Delfzijl verwoest door brand

Een drogisterij in het centrum van Delfzijl is maandag volledig uitgebrand. De omliggende winkelstraten zijn urenlang ontruimd geweest. Hulpdiensten wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen opticien. De brandweer maakte maandag verder bekend dat niemand gewond raakte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Medewerkers van de drogist ontdekten de brand rond elf uur 's ochtends, waarna de brandweer uitrukte met groot materiaal. Uiteindelijk werd om half drie het sein 'brand meester' gegeven. Op dat moment verwachtte een woordvoerder dat het nablussen nog uren in beslag zou nemen.

Tientallen mensen moesten hun huis of winkelpand verlaten. Vijf van hen werden opgevangen in het gemeentehuis. Zij mochten pas weer naar huis toen metingen aantoonden dat er geen schadelijke stoffen meer aanwezig waren.

Het pand van de drogist wordt als verloren beschouwd. Omliggende winkels, zoals de opticien en het tegenover gelegen warenhuis, liepen rook- en waterschade op. Technisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand was.