nieuws

13 feb 2014, 17:05

Driehonderd schademeldingen voor NAM

De NAM in Assen heeft sinds de aardbeving donderdagochtend bij Leermens zo’n driehonderd meldingen binnengekregen van mensen die schade hebben aan hun woning. De meeste mensen maken melding van scheuren in muren en kapotte tegels, aldus de NAM.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De meeste mensen meldden de schade online. Bij het NAM-kantoor in Loppersum, dat speciaal langer open was, kwamen enkele tientallen mensen hun schade doorgeven.

De meeste schademeldingen komen uit de omgeving van Appingedam en Spijk in de provincie Groningen. Het epicentrum van de beving lag in het nabijgelegen gehucht Leermens. De beving, met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter, was de zwaarste van het afgelopen half jaar.

Een woordvoerster van de NAM verwacht dat het aantal meldingen de komende dagen nog verder oploopt. Na de zwaarste beving in Groningen tot nu toe, die in Huizinge in september 2012, waren er na één dag honderd meldingen van schade binnengekomen. Die beving had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter. De zegsvrouw vermoedt dat het aantal schademeldingen nu veel hoger ligt omdat ,,mensen de NAM nu beter weten te vinden.”