nieuws

22 aug 2010, 13:01

Drie politieagenten gewond bij feest in Grootegast

De politie heeft zaterdagnacht tijdens een feest in een feesttent aan de Smidshornerweg twee mannen uit Grootegast aangehouden. Bij de aanhoudingen raakten drie politieagenten gewond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Een van de mannen (33 jaar) kreeg woorden met een beveiligingsmedewerker. Vervolgens duwde en sloeg hij de medewerker. De beveiliger kreeg vervolgens hulp van collega’s en een politieagent. De verdachte werd tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. De agent riep versterking in van collega’s. De Grootegaster verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk lukte het de agenten om de opstandige man in de politieauto te krijgen.

Niet veel later gedroeg een 32-jarige man zich vervelend naar de agenten. Hij plaste in de richting van een van hen. Toen de agent hem hierop aansprak, gaf de man hem een kopstoot. Ook hij werd ingerekend en ook hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij schopte een andere agent in zijn nek. Weer een andere agent liep een pijnlijke vinger op. Met behulp van pepperspray werd hij overmeesterd. De heren werden ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op. De agent die een kopstoot kreeg, doet aangifte. Door de stoot zat zijn tand los. Vooralsnog hoeven de andere agenten niet behandeld te worden aan hun verwondingen. Het is niet bekend wat het letsel van de beveiligingsmedewerker is.