nieuws

24 feb 2002, 00:12

Drie jaar cel voor ontuchtige peuterleider

De rechtbank in Groningen heeft de 33-jarige stadjer W. de V. uit die stad veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van kinderen op de crèche Doremi. Ook moet de man zich van de rechters tijdens een proeftijd van drie jaar laten behandelen in een psychiatrische kliniek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De V. heeft bekend dat hij in vijf jaar tijd negen kinderen in de leeftijd van anderhalf tot drie seksueel heeft misbruikt. De Groninger is de afgelopen tien jaar als groepsleider werkzaam bij de crèche Doremi waar de slachtoffertjes waren ondergebracht.
De V. noemde eenzaamheid zijn voornaamste drijfveer. De zaak kwam aan het licht nadat drie ouders vorig jaar aangifte tegen hem hadden gedaan. Zij werden gealarmeerd door afwijkende gedragingen van hun dochtertjes die vervolgens bij horten en stoten vertelden over de handelingen die De V. met hen verrichtte.
De aanhouding van de peuterleider vorige zomer leidde tot grote commotie. Zijn collega's hebben nooit iets gemerkt van de activiteiten van de man die zich grotendeels afspeelden in afzonderlijke ruimten van de crèche waar hij zich met een smoesje met de slachtoffertjes terugtrok.
Psychologen beschrijven De V. als een onzekere, niet zo'n intelligente man en noemen hem licht verminderd toerekenbaar. De veroordeling is conform de eis van de officier van justitie.