nieuws

03 feb 2011, 12:12

Drie aanhoudingen en twee gewonden na steekpartij in Stad

Bij steekpartij in een woning aan de Briljantstraat in Groningen zijn donderdagochtend twee mannen gewond geraakt. De politie heeft op verschillende locaties in de stad drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het geweld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toen politieagenten na een melding van een vechtpartij aankwamen bij de woning in de wijk Vinkhuizen troffen zij bloedsporen aan in de inmiddels verlaten woningen. Later kreeg de politie een melding dat er twee personen met steekwonden het UMCG waren binnengebracht. Een derde persoon die in het UMCG aanwezig was werd aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid.

Later hielden agenten aan de Azingastraat een auto aan met daarin een man en een vrouw die beiden in hechtenis zijn genomen. Ook zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij in Vinkhuizen.

Wat er precies in de woning aan de Briljantstraat is voorgevallen, is nog niet bekend. Een getuige heeft tegen de politie verklaard een schot gehoord te hebben, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden dat er daadwerkelijk geschoten is.