nieuws

06 nov 2009, 08:08

Dramatische veranderingen op Groninger arbeidsmarkt

Over een jaar of vijf is de situatie op de arbeidsmarkt in de provincie Groningen dramatisch veranderd. Dan zijn de baby-boomers met pensioen, maar zijn er veel te weinig jongeren om alle vrijgevallen banen te bezetten De krapte zal zelfs zo groot zijn dat de baas dan als het ware op sollicitatiegesprek moet bij de werknemer. Dat meldt vandaag het Dagblad van het Noorden. Daarin komen twee arbeidsmarktdeskundigen aan het woord die menen dat het probleem van de krappe arbeidsmarkt over vijf jaar in Groningen volslagen wordt onderschat. Voor bepaalde ''overbodige'' functies, zoals bijvoorbeeld de communicatie, zullen de gevolgen dramatisch zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Kees Tillema (Het Zuiderlicht Managementadviseurs, Glimmen) en Dick Dam (Hollandse Nieuwe, Groningen) is er al in 2015 meer werk dan er mensen zijn. "De druk op de arbeidsmarkt wordt heel groot", stelt Dam, "en dat blijft gegarandeerd zo. De huidige crisis zorgt hooguit voor een tempowisseling. Het gekke is dat niemand het over die situatie heeft." Tillema: "Bedrijven, ook hele grote en gerenommeerde, kijken op dit moment alleen maar naar rendement via kostensaneringen op korte termijn."

Hoe de arbeidsmarkt zich de komende jaren gaat ontwikkelen is algemeen bekend. Dick Dam voorziet dat er over tien jaar geen cao's meer zijn. ‘Waar schaarste is, veranderen de verhoudingen. De werkgever komt achteraan in plaats van zoals nu vooraan. Dat is wel even een ander perspectief."

Dam en Tillema denken dat een paar functies in de nabije toekomst regelmatig gewogen zullen worden op hun belang: communicatie, p & o en kwaliteitsmanagement. Deze functies zullen vermoedelijk minder vaak worden ingevuld. Met meer werk dan er mensen zijn, zal er ook naar de organisatie moeten worden gekeken, worden functies tegen het licht gehouden en wordne alleen de echt belangrijke bezet.

www.dvhn.nl