nieuws

30 dec 2009, 10:10

Domme inbrekers laten sneeuwspoor achter

De politie heeft in een kelder van een woning aan de Goudsbloemstraat vier mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Het waren geen al te snuggere types.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie reageerde op een melding van een inbraak in een apotheek in de Hoofdstraat in Hoogezand. De verdachten van deze inbraak waren gevlucht in een personenauto. De betreffende auto werd korte tijd later aangetroffen in de Dirk Bakkerstraat in Sappemeer. De agenten zagen dat in de vers gevallen sneeuw voetsporen zichtbaar waren. Zij volgden de voetsporen, die eindigden bij een woning in de Goudsbloemstraat in Sappemeer. Op aanbellen werd door de bewoners niet opengedaan.

 Met een machtiging werd vervolgens binnengetreden in de woning. In de kelder troffen de agenten een 19-jarige Rotterdam, een 21-jarige man uit Hoogezand, een 20-jarige man uit Hoogezand en de 24-jarige bewoner aan. De vier mannen werden ingerekend en ingesloten in het cellencomplex. In dezelfde nacht werden nog eens twee mannen, een 19-jarige Stadjer en een 37-jarige Hoogezandster aangehouden voor betrokkenheid bij de inbraak.

De politie nam diverse schoenen in de woning aan de Goudsbloemstraat, een rugzak met inbrekersgereedschap en de betreffende auto in beslag. Alle verdachten worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij de inbraak. Het is nog onbekend of en welke goederen zijn weggenomen uit de apotheek.