nieuws

09 jul 2002, 00:12

‘Dollemansrit’ en achtervolging van gestolen auto door Stad en ommeland

Het centrum van Groningen en wijde omgeving was even het toneel van een achtervolging die zo uit een foute actiefilm zou kunnen komen. Maar het was ernst, meldt het Groninger korps. Een gestolen auto werd gespot, en de achtervolging werd ingezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De chauffeur bleek een ware coureur en slaagde erin uit de handen van de politie te blijven, waarbij hij tot twee keer toe met een politieauto in botsing kwam.
In de Oude Kijk in ’t Jatstraat zagen agenten maandagnacht een auto rijden die bij navraag eerder op de dag gestolen was in Stadskanaal. De wagen reed met hoge snelheid de binnenstad uit en ging vanaf het Julianaplein spookrijdend de A28 op in de richting van Assen, aldus de Regiopolitie. Een andere politiewagen nam bij Haren de achtervolging over en zag dat de wagen bij de afslag Tynaarlo/Vries de A28 verliet. In Lieveren stopte de auto plotseling en reed achteruit in op de politiewagen waarna de weg weer vervolgd werd.
Via Langelo, Norg en Roden werden twee afzettingen van de politie omzeild en werd er weer met zeer hoge snelheden koers gezet richting Groningen. Tussen Peize en Hoogkerk op de N372 remde de gestolen wagen in een bocht zeer plotseling waardoor de politiewagen tegen de remmende auto aanreed. Gevolg was dat de politieauto niet verder kon. De gestolen wagen werd later in de nacht leeg in de Madame Curiestraat teruggevonden.