nieuws

22 sep 2002, 00:12

Dode en vier gewonden bij verkeersongeluk Groningen

Een 50-jarige inwoner uit Veendam is vrijdagavond om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeluk aan het Europaplein in Groningen. Bij de kop-staat-botsing raakten vier personen gewond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ongeluk gebeurde nadat een stilstaande auto op het Europaplein van achteren door een andere personenauto uit de richting van Hoogezand werd aangereden. De 50-jarige man uit Veendam zat naast zijn zoon, een 25-jarige man uit Groningen, die de wagen bestuurde. Door nog onbekende oorzaak botste een wagen bestuurd door een 83-jarige inwoner uit Beetsterzwaag van achteren tegen de stilstaande auto, die daarop in brand vloog. De 25-jarige bestuurder van de stilstaande wagen kon zwaar gewond uit de auto worden gehaald maar de man uit Veendam kon niet meer worden gered.
De drie gewonde passagiers uit de andere auto zijn de 83-jarige bestuuder uit Beetsterzwaag, zijn 81-jarige vrouw en hun zoon. De toestand van de bestuurder is zeer ernstig. De toestand van de vrouw en de zoon wordt stabiel genoemd. De exacte toedracht van het ongeval kon nog niet worden achterhaald.