nieuws

29 jul 2002, 00:12

Dode en twee gewonden bij steekpartij Delfzijl

Na een steekpartij in het winkelcentrum Kuilsburg is zaterdagnacht een 19-jarige man uit Delfzijl overleden en zijn twee mannen, ook uit Delfzijl, in de leeftijd van 22 jaar, gewond geraakt. Een van de mannen is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen en de ander heeft licht letsel opgelopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, zagen de agenten een 25-jarige man uit Delfzijl met een mes tegenover een man staan en hierbij stekende bewegingen maken. De verdachte reageerde niet op aanroepen van de agenten en bleef stekende bewegingen maken richting de andere man. Pas toen een van de agenten een waarschuwingsschot in de lucht had gegeven, reageerde de verdachte. Hierop kan de verdachte met het mes worden aangehouden.
Op de plaats van de steekpartij kwamen meerdere ambulances en politie-eenheden. In eerste instantie ontstond een grimmige sfeer richting de politie, omdat omstanders in de veronderstelling verkeerden dat de politieagent op de verdachte had geschoten. Pas toen duidelijk werd dat dit niet het geval was, keerde de rust enigszins terug. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De politie heeft meerdere getuigen gehoord. Ook werd een uitgebreid technisch sporenonderzoek ingesteld. Een 27-jarige man uit Delfzijl werd aangehouden, omdat bij de plaats van de steekpartij niet aan een bevel of vordering had voldaan. De verdachte had zijn fiets binnen de afzetting staan. Ondanks waarschuwing betrad hij de plaats van het ongeval, waarna de Delfzijlster werd aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig, maar kon hij onder controle worden gebracht. Bij deze aanhouding liep een agent schade op aan zijn dienstkleding.