nieuws

24 dec 2002, 00:12

Dj Freez haalt record net niet

De Groningse DJ Freez moest zijn dj-recordpoging zaterdagmiddag ongeveer een uur voordat hij het wereldrecord had gehaald opgeven. Na drie dagen en drie nachten ging hij uiteindelijk onderuit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hulpverleners waren ter plaatse om de 32-jarige DJ te onderzoeken, omdat hij bij zijn schuiver hardhandig met de vloer in aanraking was gekomen. ‘’Hij moet naar bed’’, concludeerde een politieman. Freez (oftewel Lodewijk Verminnen) maakt onderdeel uit van de band Zombi Squad en van dj-school The Cella. De bedoeling was om zeker 75 uur, al met al een dikke drie dagen, hiphopplaten te draaien.
Freez was woensdagmorgen om elf uur begonnen. De winkel waarin het evenement plaatsvond was tijdens de poging dag en nacht geopend. Er was gezorgd voor een grote voorraad te mixen platen. ’s Nachts was hij in gezelschap van vrienden en kon verder iedereen die wilde even binnenkijken.
De dagen waren lang. Bovendien kon hij ’s nachts de muziek niet extra hard zetten om zo wakker te blijven. ‘’We moeten aan de buren denken’’, aldus Freez donderdagavond vlak voor middernacht, toen hij halverwege was en er nog naar omstandigheden fit uitzag.