nieuws

07 apr 2002, 00:12

Directeur Bizz Travel: 'Busongeval Metz nog schokkender door dronken chauffeur'

Directeur A. Hendriks van het Groningse reisbureau Bizz Travel heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat de Italiaanse vrachtwagenchauffeur, die twee weken geleden bij het Franse Metz op een Nederlandse bus botste, had gedronken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens hem hakt dit er bij de slachtoffers extra in. ,,Een hartaanval is ook erg, maar drank als oorzaak maakt het extra zuur'', zei hij donderdag. Bij het ongeluk kwamen de chauffeur en vier inzittenden van de bus om het leven. Ook de vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder overleefden het ongeval niet. Zeker 27 mensen raakten gewond. In de bus zaten mensen die terugkwamen van een vierdaagse skivakantie, die was georganiseerd door Bizz Travel.
Het Openbaar Ministerie in Metz maakte woensdag bekend dat bij de Italiaan een alcoholpromillage van 0,98 was aangetroffen. De oorzaak van het ongeluk heeft volgens Hendriks geen enkel gevolg voor de schadevergoeding van de slachtoffers. ,,De verzekeraar van de vrachtwagenchauffeur blijft aansprakelijk. Ze kunnen hoogstens bij het bedrijf waar de chauffeur voor werkte het schadebedrag claimen'', aldus de directeur.