nieuws

04 dec 2001, 00:12

Dinsdag stakingsactie kinderdagverblijven Groningen

De AbvaKabo regio Noord verwacht dat komende dinsdag ruim duizend groepsleiders van kinderdagverblijven in Noord- en Oost-Nederland naar de actiemanifestatie in Martiniplaza in Groningen komen. Dat meldt het Groninger Dagblad Stad, vanmorgen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht zegt vakbondsbestuurster Harma Schrage van AbvaKabo regio Noord dat de actiebereidheid van de groepsleiders in Drenthe en Groningen duidelijk groeit. De meerderheid van de kinderdagverblijven gaat op de actiedag dicht. Veel ouders van kinderen, die op dinsdag normaliter worden opgevangen in een dagverblijf, moeten die dag zelf opvang regelen. Een aantal kinderdagverblijven biedt noodopvang voor ouders die geen uitwijkmogelijkheid hebben.
Volgens de vakbond zitten de onderhandelingen tussen de bonden en de werkgeverorganisatie VOG muurvast. Eerdere acties van medewerkers van kinderdagverblijven hebben niet voor een doorbraak gezorgd, vandaar dat er dinsdag opnieuw wordt gestaakt.
De medewerkers van kinderdagverblijven voeren die dag opnieuw actie voor een betere CAO. Ze eisen onder meer een algehele loonsverhoging van zeven procent. De werkgevers willen niet verder gaan dan vier procent.