nieuws

10 dec 2001, 00:12

Dinsdag 11 december grote demonstratie kinderopvang-medewerkers in Groningen

Op dinsdag 11 december wordt er gestaakt voor een nieuwe CAO in de Kinderopvang. Dezer dag komen medewerkers uit de hele sector samen in Groningen en trekt men in een demonstratieve tocht van het Hoofdstation naar Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 11 december is de derde actiedag in de kinderopvang. Er zijn op die dag grote manifestaties in Groningen en Den Haag, zo meldt bestuurder Harma Schrage van ABVAKABO FNV.
Het programma voor Groningen ziet er als volgt uit: 11.00 uur Aankomst bussen met stakende en actievoerende werknemers uit Noord- en Oost- Nederland bij het hoofdstation te Groningen. Actievoerders uit Groningen en zij, die op eigen gelegenheid komen, verzamelen zich ook voor het hoofdstation. 11.15 uur Demonstratie vanaf het hoofdstation naar Martiniplaza te Groningen. 12.00 uur Manifestatie in Martiniplaza; er zijn sprekers van bonden, werknemers en ouders uit de kinderopvang, actievoerders kunnen optreden en er is muziek. Voor de lunch wordt gezorgd. 14.00 uur Einde manifestatie. Bussen vertrekken vanaf Martiniplaza richting de vertrekpunten in Noord- en Oost-Nederland. Tevens rijden er bussen vanaf Martiniplaza naar het hoofdstation.