Nieuws

Digitale leeromgeving RUG opnieuw gecrasht: tentamens gestaakt

Door problemen met Nestor, de digitale leeromgeving van de RUG, zijn maandagmiddag tien tentamens gestaakt en duizenden studenten gedupeerd. De Groninger Studentenbond (GSb) is woest. Onacceptabel, vindt voorzitter Marinus Jongman.


Leestijd: 1 minuut

Door overbelasting lag Nestor er maandag meer dan een uur uit. De digitale leeromgeving is nodig voor het maken van tentamens en wordt gebruikt om alle benodigde informatie voor studenten te kunnen delen. Het systeem kon de grote hoeveelheid gelijktijdige aanmeldingen niet aan en lag er volledig uit.

De vorige weken gebeurde dit ook al meerdere keren tijdens tentamens, waarna ze vertraagd zijn of uitgesteld werden. De Groninger Studentenbond (GSb) is woest dat dit nu weer is gebeurd. “Dit is de basis van online onderwijs en zelfs dat gaat niet goed. Hoe moet dit verder als de universiteit ook na de corona crisis wil inzetten op online onderwijs?” aldus Jongman.

Als gevolg van de storing zaten maandag veel studenten met de handen in het haar, zegt Jongman. “Het levert ontzettend veel stress op als in een tentamenweek niet bij alle nodige informatie kunt of wanneer je überhaupt niet eens weet of je je tentamen kan maken.” vervolgt Jongman.