nieuws

25 okt 2012, 14:02

Dig Istha in nieuw college B&W

Dig Istha wordt wethouder voor de PvdA in Groningen. Istha maakt nu nog deel uit van het landelijk partijbestuur. Hij zei donderdag nog niet te weten of hij de twee functies zal gaan combineren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het nieuwe gemeentebestuur van Groningen, het college viel enkele weken geleden, komen twee PvdA-wethouders. Op aanraden van de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, die een vernietigend rapport schreef over de verziekte cultuur binnen de Groningse sociaaldemocraten, zou één van de wethouders niet uit Groningen zelf moeten komen. Dat is Istha geworden.

Dig Istha heeft jarenlange ervaring in de Nationale politiek, voornamelijk als campagneleider, spindoctor en crisismanager. Zo leidde hij onder andere de campagne van Wim Kok in 1994, stond hij minister Sorgdrager van Justitie bij tijdens de IRT-affaire en werkte hij tot 2009 als woordvoerder van minister van VROM Jacqueline Cramer. Na die laatste functie ging hij aan de slag als Director Corporate Affairs bij energiebedrijf RWE Nederland en dochtermaatschappij Essent.

Het nieuwe gemeentebestuur zal naast burgemeester Rehwinkel, Ishta en Roeland van der Schaaf gaan bestaan uit Joost van Keulen (VVD), Jannie Visscher (SP), Jan Seton (CDA) en Ton Schroorm (D66). Het college zal vrijdag worden gepresenteerd.