nieuws

19 mei 2010, 21:09

Dierenbescherming zoekt per direct opvang voor sneue ‘flessekittens’

De Dierenbescherming zoekt voor haar dierenasiel in Zuidwolde dringend ervaren gastgezinnen voor in totaal maar liefst 14 zogenaamde flessekittens , in de regio Groningen. Deze babypoesjes zijn bijzonder kwetsbaar en hebben veel meer persoonlijke zorg nodig dan het asiel kan bieden. In dit geval hebben ze ook nog niesziekte en daarom is er speciaal behoefte aan gastgezinnen mèt ervaring in het flessen en verzorgen van deze moederloze kittens maar zònder eigen katten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat hierbij om nestjes heel jonge poesjes zonder moederpoes,die nog geflest moeten worden.
Dit is in het begin een bijzonder arbeidsintensief klusje, want ze moeten om de paar uur een flesje, de buikjes moeten worden gemasseerd en ze moeten schoon en warm blijven, want ze kunnen hun temperatuur nog niet zelf vasthouden.
Het is echter ook heel dankbaar werk wanneer het lukt om zo’n nestje erdoor heen te slepen.

We zoeken dus gastgezinnen die ervaring hebben met dergelijke kittens maar zonder eigen katten vanwege het mogelijke besmettingsgevaar. Een para-veterinaire opleiding is in dit geval ook een groot voordeel.
De pleegadressen worden door het asiel voorzien van voer, etc. en het asiel regelt uiteraard ook goede tehuizen voor de kittens zodra ze kunnen worden geplaatst.