nieuws

25 jul 2002, 00:12

Dick de Boer nieuwe coach na doorstart Donar

Dick de Boer wordt de nieuwe coach van Donar. De Groningse basketbalclub ging maandag 22 juli failliet, maar heeft een doorstart gemaakt met een nieuw opgerichte basketbalstichting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de eerste training woensdagavond sinds het faillissement werd duidelijk dat De Boer de gewenste coach voor het nieuwe seizoen is. Zijn aanstelling wordt pas definitief als de Federatie Eredivisie Basketbal (FEB) een speellicentie voor volgend seizoen heeft afgegeven, aldus secretaris P. Wiertsema van de nieuwe stichting. De Boer was assistent coach onder voormalig Donar-coach Glenn Pinas en oud-hoofdcoach van Assen. De Raad van toezicht van Donar maakte in de aanloop tot het faillissement al duidelijk dat er na een doorstart geen plek zou zijn voor Pinas.
Donar ging failliet door een combinatie van een amateuristische boekhouding, tegenvallende reclame-inkomsten en de hoge huur van de zaal in Martiniplaza. Begin vorige week leek het faillissement nog te kunnen worden afgewend, doordat alle geldschieters akkoord gingen met een in de haast gemaakt reddingsplan. Dat ging niet door omdat Pinas niet op tijd akkoord ging met een afvloeiingsregeling voor hem.
Als de FEB Donar een licentie geeft voor volgend seizoen, denkt de nieuwe basketbalstichting zonder grote veranderingen door te kunnen gaan. De gemeente Groningen en de sponsors hebben al de benodigde financiƫle toezeggingen gedaan.