nieuws

18 mei 2012, 10:10

Deze jonge mannen zijn beste cocktailshakers van Groningen

Tijdens het Caribbean Events op de Ramblas Kattendiep zijn de eerste finalisten voor het Nederlands Kampioenschap flairbartending 2013 bekend gemaakt. De bartenders hebben tijdens hun run alles uit de kast gehaald om het publiek en de jury te trakteren op heerlijke cocktails, veel show en entertainment.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Showshakers organiseert sinds 2005 het officiële NK flairbartending dat bestaat uit 4 wedstrijden waarvan 3 verspreid door heel Nederland (in de vorm van voorrondes) en de finale op de Horecava te Amsterdam RAI. Hiermee tracht Showshakers het niveau van de Nederlandse flairbartenders naar een hoger niveau te tillen en heel Nederland het fenomeen ‘Flairbartending’ te laten ervaren.

De voorrondes en het Bols NK flairbartending bestaat uit een amateurronde en een professionalsronde. Ondanks dit niveau hanteert de jury dezelfde criteria. De bartenders worden beoordeeld op smaak en originaliteit van de cocktail, bereidingstechnieken en nauwkeurigheid, flairmoves en smoothness, expressie en showmanship en originaliteit van de flairmoves.

Bij de amateurs wint André Lenes tijdens een spectaculaire voorronde. De nuchtere Fries, die voor de eerste keer zijn kunsten aan het publiek toont, laat de jury verstelt staan. De tweede plaats gaat naar de Bennie Bus en op de derde plaats eindigt Semme Bullinga. Bij de professionals wint Balthazar Brey. Tweede wordt Mad Voorhoeve en de derde plaats gaat naar Armando Solano. Bovenstaande zes deelnemers hebben zich hiermee gekwalificeerd voor het Bols NK Flairbartending 2013 op de Horecava.

De bartenders die zich niet hebben geplaatst of niet in de mogelijkheid waren deel te nemen, krijgen een nieuwe kans op 9 september in Eindhoven of 25 november in Rotterdam.