nieuws

01 nov 2007, 10:10

Demonstraties in Groningen en Leeuwarden: “Het Noorden moet leuker”

In Groningen begint morgen een demonstratie van leden van de nieuwe actiegroep: ‘Het Noorden moet leuker’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het noorden is af en toe wat saai, er mag best wel wat leven in de brouwerij komen, er mag best wat meer gebeuren, zo melden ons de initiatiefnemers. ,, Begrijp ons goed; het Noorden is allerminst het beroerdste plekje van Nederland. Ruimte, rust, natuur, prachtige dorpen, historische steden, aardige evenementen. Maar het mag best een tikkeltje meer zijn, het mag best iets uitbundiger, leuker, voordeliger, uitdagender, prikkelender en inzichtelijker. Want misschien gebeurt er best veel, maar weten we dat niet van elkaar.’’


Daarom hebben ze besloten op vrijdag 2 november in Leeuwarden, Assen en Groningen de straat op te gaan om te roepen:


"HET NOORDEN MOET LEUKER!"


Om iedereen even te prikkelen om over deze filosofie na te denken. ,,En niet in de laatste plaats om ook politici te stimuleren om daar over na te denken. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de omgeving waarin we met 1,6 miljoen mensen in het Noorden wonen en werken net wat leuker wordt''.


,,We gaan de straat op om onze noodkreet met een breder publiek te delen. We houden het overigens leuk. Dat moet ook wel. We maken lawaai, we dragen t-shirt en doen een pet op, we dragen spandoeken mee en borden, maar de ME hoeft niet paraat te staan. ‘’ (Meer informatie: www.hetnoordenmoetleuker.nl )