nieuws

20 nov 2007, 10:10

Demonstratie in Groningen tegen afblazen Zuiderzeelijn

In het Provinciehuis aan het Martinikerkhof in Groningen begint vanavond een bijzondere vergadering van Provinciale Staten tegen het afblazen van de Zuiderzeelijn. Daaraan voorafgaande organiseert de Partij voor het Noorden vanaf half zes een demonstratie bij het provinciehuis. Deze partij wil het kabinet voor het Europese Hof van Justitie dagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Partij voor het Noorden ‘pikt de manoeuvre van het kabinet Balkenende niet. Een heel landsdeel wordt geschoffeerd. Twaalf jaar worden we zoet gehouden met mooie verhalen over zweeftreinen en hogesnelheidslijnen. En nu zouden ze gewoon nee zeggen en de voor die verbetering van de economische infrastructuur gereserveerde gelden gewoon van ons afpakken? ‘, zo laat deze partij weten in een verklaring.

‘Een schandelijke zaak. Dit kabinet schendt de beloften van vorige kabinetten en pakt ons de bijbehorende middelen gewoon af.
De politiek toont zich weer ongeloofwaardig en onbetrouwbaar ten opzichte van de noorderlingen. De Partij van het Noorden gaat op korte termijn onderzoeken of dit kabinet met succes voor het Europese Hof van Justitie gedaagd kan worden wegens haar discriminatoir gedrag ten opzichte van een geheel landsdeel.

Dinsdag 20 november, komen de Provinciale Staten van Groningen in spoedzitting bijeen. Om 18.00 uur zullen zij een kort protestdebat voeren. Het zou goed zijn als er vanaf 17.30 uur flink wat mensen op de been zijn rond het Groninger Provinciehuis. En dat bij de ingang Martinikerkhof.’, aldus de partij in een verklaring.