nieuws

12 feb 2009, 19:07

Delfzijl teleurgesteld na besluit Leny ’t Hart: ‘’We hadden al zes miljoen bij elkaar’’

De druiven zijn zuur voor de gemeente Delfzijl. Leny ’t Hart wekte maandenlang de indruk dat ze met de Zeehondencreche naar Delfzijl zou verhuizen, maar ze liet donderdag weten toch in Pieterburen te blijven. Daar had ze zich eerder niet echt geliefd gemaakt doordat ze liet weten graag weg te willen uit dat dorp. De gemeente Delfzijl laat in een persverklaring weten teleurgesteld te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komst van de zeehondencrèche zou een grote plus zijn geweest voor de ontwikkeling van het Waterfront van Delfzijl, zo laat de gemeente weten. Dat de crèche niet doorgaat, betekent echter niet dat de gebiedsontwikkeling stil komt te liggen. De crèche was een onderdeel van een veel omvattender concept en dat wordt doorontwikkeld. De investering die de gemeente in het vooronderzoek van de gebiedsontwikkeling heeft gestoken is dan ook niet voor niets geweest. Het gebied, achter de dijk bij het Eemshotel in de havenplaats, is en blijft een locatie met veel mogelijkheden.

De gemeente Delfzijl is teleurgesteld over de beslissing van de Zeehondencrèche om in Pieterburen te blijven. De gemeente heeft er alles aan gedaan om de crèche een aanbod te doen, dat nauw aansluit bij de wensen die crèche zelf had gesteld. Ook waren diverse partijen in Delfzijl bereid om te investeren in de crèche. De gemeente had al ruim 6 miljoen euro bij elkaar, los van subsidies.