nieuws

09 jan 2003, 00:12

Delfsail 2003 trekt meer Tallships dan Sail Amsterdam; alle records gebroken

Met nog een half jaar te gaan tot DelfSail 2003 ( 10 - 14 juli) lijkt het evenement nu al eerdere records te gaan breken. Niet alleen die van DelfSail'98, maar ook van b.v. Sail Amsterdam en Sail Bremerhaven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nog nooit eerder waren in een zò vroeg stadium al zòveel Tall Ships bevestigd. Op dit moment staan reeds 28 toezeggingen zwart op wit van Tall Ships uit binnen- en buitenland, zoals o.a. de 'Cisne Branco' uit Brazilië, de 'Gloria' uit Colombia en de 'Sörlandet' uit Noorwegen.
Besprekingen met Bulgarije, Roemenië, Zuid-Afrika, Australië, Zweden, Argentinië, Uruguay, Mexico en Indonesië bevinden zich in een afrondend stadium. Zeker 3000 bemanningsleden zullen DelfSail 2003 bezoeken. Deze uitwisseling van culturen zal vriendschappen tot stand brengen tussen bezoekers en deelnemende landen. In het 'World Pavilion' zal de achtergrond van de deelnemende landen worden belicht, d.m.v. culturele en economische presentaties. Dit onderdeel van DelfSail 2003 is de 'Verdieping' , terwijl de 'Verbreding' DelfSail 2003 ook naar de stad Groningen brengt, de Eemshaven en het Noordwesten van Duitsland.
Van 10 - 14 juli 2003 zal Delfzijl het zinderende, internationale middelpunt zijn van Nederland, waar sponsoren, bezoekers en deelnemers een evenement van de hoogste kwaliteit zullen ervaren. Zowèl wat betreft de Tall Ships en andere deelnemende schepen, als ook wat betreft de inhoudelijke kant van het evenement. De ambitieuze doelstelling, om meer te zijn dan alleen een prachtig schouwspel, lijkt dan ook zeker gerealiseerd te gaan worden.