nieuws

19 dec 2009, 09:09

Deejays brengen eerste nacht in Glazen Huis door

De deejays van 3FM hebben hun eerste nacht in het Glazen Huis erop zitten. Na een maandenlange voorbereiding ging vrijdagavond de actie 3FM Serious Request, waarbij de presentatoren zes dagen geld op halen voor het goede doel, dan echt van start. Máxima sloot even na zeven uur de deur van het glazen huis op de Grote Markt. Even later kwam duizendpoot Thomas Acda de presentatoren vergezellen; hij was de eerste slaapgast.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de komst van Acda - in het dagelijks leven cabaretier, acteur en zanger - beloofde het geen rustige nacht te worden. Hij voelde zich al snel thuis in het huis en hij nam dan ook al snel plaats bij de brievenbus, waar bezoekers van het Glazen Huis hun geld kunnen doneren en plaatjes kunnen aanvragen.

Later op de avond kwam ook zijn compaan Paul de Munnik het huis binnen. Samen zong het duo hun nieuwe single ‘Eva’. De Munnik moest het huis verlaten, maar dat betekende niet dat Acda zijn bed opzocht. Hij haalde bijna de hele nacht door, terwijl presentatoren Annemieke Schollaardt en Gerard Ekdom de uitzending leidden. Acda voelde zich thuis in het huis. Een praatje met bezoekers, hangen op de bank, een beetje kletsen met de presentatoren en veel muziek maken.

Zaterdagavond komt zangeres Do naar Groningen. Zij is de volgende slaapgast en het kan bijna niet missen dat zij ook een muzikale bijdrage gaat leveren.