nieuws

19 mei 2009, 10:10

Debat over Groninger Forum laait op

‘De PvdA-fractie manoeuvreert zichzelf muurvast’, zo schrijft VVD-fractievoorzitter Betty de Boer in haar weblog op de Digitale Stad Groningen. Volgens De Boer loopt de PvdA te hard van stapel wat betreft het doorgaan van grote projecten als het Groninger Forum en de tram. Volgens de leidster van de Groningse liberalen wuift de PvdA alle kritiek weg, waardoor een fundamentele discussie over het Forum bij voorbaat kansloos zou zijn. De PvdA blijft er echter van overtuigd dat investeren in het Groninger Forum juist nu voordelig uit zal pakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 2 juni organiseert de PvdA een ledenvergadering waarin leden zich kunnen uitspreken over het doorgaan van deze projecten. De Boer: ‘Voorzichtigheid is geboden nu we nog niet weten wat alles gaat kosten.’ Volgens de PvdA moet bijvoorbeeld de nieuwbouw van studentensociëteit Mutua Fides betaald worden uit de herontwikkeling van de Grote Markt-oostzijde. ‘De vraag is echter of die herontwikkeling zoveel rendement oplevert’, aldus de VVD-fractievoorzitter.

Daarnaast is de fractie bezorgd over de formule voor het Groninger Forum. ‘Deze blijft tamelijk vaag’, zo zegt De Boer. ‘Een opgepimpt samengaan van een bibliotheek, een bioscoop en een historische collectie van het Groninger Museum is niet wat we een aantal jaren geleden voor ogen hadden.’ De VVD wil ter bekostiging van het forum graag commerciële partijen bij het Forum betrekken, terwijl de PvdA-fractie volgens De Boer blijven geloven dat voor elke uitgegeven euro er vier terugverdiend zullen worden. ‘Ik ben zeer benieuwd naar de berekeningen. Of staan ze nog op de achterkant van een sigarendoos? Want dan mogen we wel uitkijken voor de sigaren die er uit kunnen komen.’

Volg de discussie via: www.dsg.nl