nieuws

31 aug 2010, 16:04

Debat in Groninger Raad over ontruiming van kapperszaak

Op verzoek van de fractie van de Stadspartij en de VVD houdt de gemeenteraad van Groningen woensdag 1 september een Actualiteitendebat over de ontstane situatie rond kapper Botros in de Gelkingestraat en de mogelijke ontruiming van zijn winkel op 8 september aanstaande. Het Actualiteitendebat vindt plaats in de nieuwe raadzaal in het stadhuis aan de Grote Markt en begint om 16.00 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De heer Botros heeft een kapperszaak in de Gelkingestraat. De rechtbank in Groningen besliste onlangs dat het huurcontract mag worden ontbonden en dat hij het pand moet ontruimen. De procedure hiervoor is aangespannen door de eigenaar, NV Wonen boven Winkels waarin de gemeente Groningen en woningcorporatie Lefier samenwerken.

Volgens de Stadspartij is het onzeker of alle procedures en vergunningen in deze kwestie wel goed zijn verlopen. De partij dringt aan op uitstel van de ontruiming en onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken.

Het Actualiteitendebat biedt raadsfracties de gelegenheid op korte termijn een actueel onderwerp te bespreken met de raad en het college van B&W. Het debat is niet besluitvormend.