nieuws

22 jan 2012, 21:09

Debat in Groningen: "Groninger Museum moet huidige koers vasthouden"

‘Het Groninger Museum moet dezelfde koers blijven varen’. Dat is de centrale stelling tijdens een debat op 2 februari gewijd aan de actuele ontwikkelingen rond het Groninger Museum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe ‘Nachtburgemeester van Groningen’, Chris Garrit , is op 2 februari de voorzitter van een bijzonder debat in Groningen over de toekomst van het Groninger Museum.


Het debat zal gaan over het verleden, het heden en de toekomst van het Groninger Museum. De bedoeling van het debat is dat er op verschillende manieren, vanuit verschillende achtergronden wordt gekeken naar het Groninger Museum. Centrale stelling hierbij is: Het Groninger Museum moet dezelfde koers blijven varen.


De aan het debat deelnemende sprekers hebben allemaal hun eigen mening en visie over het museum. Door het debat proberen de organisatoren deze meningen en visies samen te brengen tot een conclusie, met daarin mogelijke aanbevelingen voor de Gemeenteraad. De sfeer zal opbouwend en positief en oplossingsgericht zijn.


De hamvraag van dit debat zal worden: De toekomst van het Groninger museum?


De tafelgasten tot nu toe zijn:


-Quirijn van den Hoogen (Department of Arts, Culture and Media Studies RUG )
-Peter ter Braak (Kunstkenner en kunsthandelaar)
-Dick Siersema (Prentwerk)
-Mathieu Keuter van Lewenborg (Kunstenaar)
-Hubert Nauta (directeur Simplon en cultuurkenner)
-Stadspartij (politieke partij gemeenteraad Groningen)
 

Het debat begint 2 februari ’s avons om 20.00uur en duurt tot 22.00uur en wordt georganiseerd in Kunstgalerie Peter ten Braak, Noorderhaven 50, Groningen.