nieuws

14 sep 2002, 00:12

DE MENKEMABORG WEER SPROOKJESACHTIG VERLICHT (13 september)

Op de Menkemaborg te Uithuizen zal vrijdagavond 13 september weer een kaarslichtavond gehouden worden. Honderden kaarsen zullen voor een romantische sfeer zorgen. Vanaf 20.30 uur krijgt het publiek de gelegenheid om te ervaren hoe sprookjesachtig deze avond is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Menkemaborg wordt prachtig verlicht met echte kaarsen. De brandende kaarsen in de antieke kristallen en koperen kroonluchters en in de vele kandelaars zorgen voor een romantische sfeer in de borg. In diverse kamers worden de bezoekers verrast door de 18de-eeuwse ‘bewoners en hun personeel’ die deze avond even lijken te zijn teruggekomen. Prachtige barokmuziek klinkt in de grote zaal. Het is voor de bezoekers van de kaarslichtavond een bijzondere belevenis om terug te gaan in de tijd toen huizen heel anders verlicht waren dan vandaag de dag. De lange oprijlaan en de tuin zijn verlicht met fakkels en een lakei begeleidt de bezoekers naar de borg voor een bijzonder sfeervolle avond.
Er kan maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden en omdat er altijd veel belangstelling is voor de kaarslichtavond op de Menkemaborg, is het tijdig reserveren van uw toegangskaarten noodzakelijk. U kunt zich inschrijven voor één van de drie volgende rondgangen: 20.30 – 21.15 uur, 21.15 – 22.00 uur, of 22.00 – 22.45 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen € 6,- p.p. kinderen t/m 12 jaar € 3,- p.p. Kortingskaarten, Donateurskaarten GW en Vriendenkaarten zijn niet geldig. Reservering: Menkemaborg, tel. 0595 – 431970 of e-mail menkemaborg@castel.nl