nieuws

08 jan 2002, 00:12

De Meijers omstreden uitspraak: ‘De Macho komt weer helemaal in, in Nederland’

De omstreden uitspraak, die uiteindelijk via een sneeuwbaleffect zou leiden tot het vertrek van Mirjam de Meijer, deed ze in een interview met Gunnera van Selm in het Reitdiep-gesprek voor TV Noord. ‘De macho raakt weer helemaal in’, zo zei ze toen. (Lees verder en reageer op De Meijer's stelling in ons FORUM, te vinden op de voorpagina van de GIC)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Mirjam de Meijer komt ze tegenwoordig zeer veel vrouwelijke bestuurders tegen, zoals Tweede Kamer-voorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, die allemaal constateren dat ‘de macho weer in is’. Volgens De Meijer lees je ook in kranten dat steeds minder vrouwen er in slagen het zogenaamde ‘glazen plafond’ te doorbreken. ‘Je moet als vrouw tegenwoordig ontzettend veel concessies doen om je in de mannenwereld te handhaven. Je moet echt een grote bek hebben…, nee , laat ik zegen: je moet echt behoorlijk goed zijn en jezelf steeds meer op de voorgrond stellen’, aldus de gedeputeerde in dat interview.
Na dat gesprek, waar ze zelf een plezierig gevoel aan over had gehouden, kwamen er publicaties in de Groningse kranten. Daarin werd er op gespeculeerd dat ze met haar opmerkingen ook had gedoeld op haar mannelijke collega-gedeputeerde, en dan met name Marc Calon.
Maar volgens De Meijer is dat beslist niet het geval geweest.