nieuws

03 okt 2012, 15:03

Groningse politiek niet afwijzend tegenover Kabelbaan plan

De Groningse politiek staat in meerderheid niet afwijzend tegenover de plannen voor een kabelbaan en is ook wat minder sceptisch dan vroeger. Maar wel willen politieke partijen een cijfermatige onderbouwing nu uit een onderzoek is gebleken dat een kabelbaan technisch vrij eenvoudig is te realiseren in Groningen, van de Euroborg naar de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het onderzoek naar de technische haalbaarheid werd woensdagmiddag door Bert-Jan Hakvoiort, voorzitter van de Groningen City Club en van de Stichting Fly Over Groningen, aangeboden aan alle fractievoorzitters.


Fractievoorzitter Joost van Keulen van de VVD zei dat het rapport er prachtig uitziet en dat de VVD er steeds voorstander van is geweest. ‘Maar we willen nu toch eerst de cijfers zien’. Volgens Robert Prummel (Stadspartij) is het plan een ‘prachtig alternatief voor de tram’.


SP tegen


De fractie van de SP liet weten nooit een voorstander te zijn geweest ‘maar dat zijn we nu nog steeds niet: dit rapport heeft ons niet overtuigd’.


Fractievoorzitter Inge Jongman van de ChistenUnie: ‘Er zijn nog veel dingen die onderzocht moeten worden, maar ik ben nu toch al wel verrast’.


De fractie van de PvdA liet weten ‘steeds sceptisch te zijn geweest ten aanzien van de plannen, maar we waren nooit tegen. De presentatie ziet er gelikt uit, en dat bedoel ik niet negatief. We gaan het met belangstelling bestuderen’, aldus PvdA fractievoorzitter Arjan de Rooij.