nieuws

16 jan 2002, 00:12

Dansvoorstelling Krisztina de Châtel in Groninger Museum ( 17 januari)

Op 17, 18 en 19 januari 2002 vindt in het Groninger Museum de dansvoorstelling "Bewogen Bomen" van Krisztina de Châtel plaats. De dans wordt opgevoerd temidden van onder andere de schilderijen van Ilja Repin en neemt de bezoeker mee door het hele museum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het programma bestaat uit: een diner in Russische sferen, een inleiding en de dansvoorstelling "Bewogen Bomen". Het programma is ook te volgen zonder diner.
Het werk van Krisztina de Châtel is nauw verbonden met beeldende kunst. Ze werkt vaak samen met kunstenaars en laat zich inspireren door hun werk. Ditmaal maakt Châtel samen met de beeldend kunstenaar, schrijver en musicus Armando en zijn Quartet, de voorstelling in een museale ruimte. De dansers, musici en publiek maken samen een tocht door de verschillende ruimtes van het Groninger Museum. De live-muziek, de voorgedragen teksten en de door Armando`s werk geïnspireerde dans zorgen samen voor een nieuwe kijk op de ruimte.
Onder leiding van Krisztina de Châtel is de dansgroep uitgegroeid tot een modern, internationaal operend gezelschap, met een uniek oeuvre. Afgelopen jaar toerde Châtel met haar dansgroep langs diverse schouwburgen met haar goed ontvangen stuk "Dynamix", dans op skates. Ook "Bewogen Bomen" is ontvangen met lovende recensies. De dansvoorstelling was eerder al te zien in het Armandomuseum in Amersfoort en het Gemeentemuseum in Den Haag.