nieuws

03 okt 2008, 09:09

Dansacademie in Groninger Museum

Studenten van de Dansacademie Noord-Nederland Hanzehogeschool Groningen geven vanavond, vrijdagavond 3 oktober, tussen 20.00 en 21.30 uur een optreden in het Groninger Museum. Deze doorlopende dansvoorstelling is speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling ‘Go China!’ De toegang tot de presentatie van de Dansacademie is gratis op vertoon van een entreekaart van het museum. Het optreden is een van de activiteiten die worden georganiseerd rondom de tentoonstelling. De Dansacademie Noord-Nederland in Groningen leidt dansers op tot all-round podiumkunstenaars in de pop-show-musicalwereld

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een eigentijds, innovatief en inspirerend klimaat halen studenten en docenten het beste uit zichzelf en uit elkaar, als kunstenaar, als docent èn als mens. Studenten worden voorbereid op een actieve podiumcarrière in het pop-, show- en musicalwerkveld. De academie heeft een heel eigen aanpak, waarbij de relatie tussen de opleiding en het werkveld centraal staat. Zij onderhoudt intensieve contacten met het werkveld, waardoor de studenten gedurende hun opleiding stage lopen bij diverse televisie-, theater- en evenementenproducties.
De Dansacademie vormt samen met het Prins Claus Conservatorium de School of Performing Arts van de Hanzehogeschool Groningen.

Informatie over de Dansacademie Noord-Nederland is te vinden op www.hanze.nl