Nieuws

Dak Forum voorlopig alleen voor bezoekers NOK; boeken na inleveren in quarantaine

Het Forum Groningen opent op 1 juni weer de deuren maar vanaf het dakterras genieten van het uitzicht over de stad is er voorlopig nog niet bij. Althans, dat mag alleen als je terrasbezoeker bent van restaurant NOK. Het gebruik van liften wordt afgeraden, en de computers in het Forum zijn niet beschikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro
Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro

Het is een greep uit de trits huisregels die het Forum heeft opgesteld in verband met het coronavirus.

Zo zijn bezoekers alleen welkom als ze geen gezondheidsklachten hebben, en moeten de handen gereinigd worden bij de desinfectiepunten. Ook niet alle toiletten zijn open. Leuningen, knoppen en handgrepen worden elk uur schoongemaakt.

Boeken niet aanraken

Voor bezoekers van de bibliotheek geldt: raak alleen de boeken en tijdschriften aan die je daadwerkelijk wil lenen. Ingeleverde boeken worden volgens het Forum 36 uur in quarantaine gelegd voordat ze weer in de kast worden gezet.

Wie een filmpje wil pakken kan maar naast één ander zitten. Dat moet dan wel iemand uit het eigen huishouden zijn. Wie bekend staat om zijn kleine blaas, wordt gevraagd om op een plek bij het gangpad te gaan zitten. Op die manier hoef je niemand te passeren als je naar het toilet gaat, aldus het Forum.

Kaartjes voor de expo of Storyworld moeten van te voren worden gekocht. Om drukte te voorkomen krijgen bezoekers een starttijd. Ze mogen wel zo lang mogelijk blijven als ze willen.