nieuws

19 jan 2002, 00:12

Dagboek met Zinnelijke liefde in Groninger Museum (19 jan)

In het Groninger Museum is vanaf 19 januari opnieuw een opmerkelijke tentoonstelling te zien. Deze keer gaat het om tekeningen uit het Dagboek van kunstenaar Bas Meerman. De tentoonstelling Getekend Dagboek bestaat uit 400 tekeningen en aquarellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals de titel "Getekend Dagboek" al aangeeft hebben de tekeningen en aquarellen een intiem formaat. Ze zijn niet groter dan A4. In plaats van te schrijven tekent Meerman zijn fantasie├źn, herinneringen en idee├źn op zonder daarbij rekening te houden met wat de maatschappij daarvan denkt. Immers, dagboeken zijn niet bedoeld om openbaar gemaakt te worden. De beschouwer wordt een voyeur.
De zinnelijke liefde uit het Getekend Dagboek van Bas Meerman is vanaf 19 januari t/m 3 april 2002 te zien in het prentenkabinet van het Groninger Museum. Het gaat om tekeningen uit de periode 1997 - 2001. Bas Meerman werd in 1970 geboren in Hilversum. Zijn opleiding volgde hij aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Tegenwoordig woont en werkt Bas Meerman in Berlijn.
Schilderijen van Bas Meerman waren het afgelopen jaar in oktober al te zien in het Groninger Museum in de groepstentoonstelling "Stroomversnelling - tien jonge Nederlandse kunstenaars". Bas Meerman - Getekend Dagboek 19 januari t/m 3 april 2002