nieuws

28 apr 2002, 00:12

Dagblad van het Noorden trekt duizend nieuwe abonnees

Bij het Dagblad van het Noorden is men zeer te spreken over de reacties op de nieuwe krant, een maand na de introductie er van.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fusie tussen het Groninger Dagblad/Drentsche Courant en het Nieuwsblad van het Noorden is de eerste maand soepel verlopen. De samengevoegde redacties van beide kranten blijken makkelijker te kunnen samenwerken dan ze zelf hadden verwacht. De kranten fuseerden 1 april tot de ochtendkrant Dagblad van het Noorden. Jan Bonjer, samen met Geert Jan Laan hoofdredacteur van de krant, is enthousiast over de eerste weken van de fusie. “We zitten dik boven de begroting en ook de samenwerking op de redacties gaat goed.” Volgens Bonjer is het aantal opzeggingen beperkt gebleven en heeft de nieuwe krant nu duizend nieuwe abonnees.
De redactieraden van beide kranten vinden dat het samenvoegen van de twee redacties beter is verlopen dan ze hadden verwacht. “De andere krant was natuurlijk jarenlang de vijand, maar in de praktijk blijkt het cultuurverschil mee te vallen”, zegt A. van Wijngaarden van de oude redactieraad van het Groninger Dagblad. Wijngaarden denkt dat de fusie door de goede begeleiding soepeler is gelopen dan andere recente krantenfusies. “Het was al vroeg duidelijk wie welke functie kreeg. Dat geeft rust”, zegt Wijngaarden.