nieuws

23 mrt 2009, 12:12

Dagblad van het Noorden start eigen tv station

Het Dagblad van het Noorden in Groningen begint een eigen televisiezender. In mei komt de nieuwe zender, onder de naam, 1TV, op de kabel in de provincie Groningen. Volgens hoofdredacteur Pieter Sijpersma, die dit maandag zei, is het de eerste keer dat een regionaal dagblad een eigen televisiestation begint.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Sijpersma gaat het nieuwe station eerst enkele uren per dag uitzenden. In de provincie Groningen doet zich de mogelijkheid voor om een eigen station te beginnen omdat er nog een kabelfrequentie vrij is.

Volgens het Dagblad van het Noorden beschikt deze krant over veel nieuws en informatie en dat ook ingezet kan worden voor een eigen televisiestation. Aanvankelijk start het station als kabelkrant, met tekst en foto’s en ook televisieprogramma’s dat gestaag zal worden uitgebreid. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft De Telegraaf weliswaar plannen voor een eigen publieke omroep, maar zijn die nog niet gerealiseerd en is de Groningse krant van mei daardoor de eerste in Nederland met een eigen televisiekanaal.