nieuws

12 mrt 2003, 00:12

Dagblad van het Noorden huurt vliegtuigjes na klassieke advertentiefout

“Ik stem mórgen voor onze provincie”. Dat stond dinsdagochtend, de dag van de statenverkiezingen, te lezen in een pontificale advertentie op de voorpagina van het Dagblad van het Noorden. ,,Een klassieke fout’’, erkent een woordvoerder. De krant stelt echter alles in het werk om de 180.000 lezers duidelijk te maken dat de verkiezingen dinsdag al zijn, en niet woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De krant heeft alle digitale Groningse media en kabelkranten ingeschakeld om te beklemtonen dat de verkiezingen vandaag zijn in plaats van morgen. Bovendien zijn er vliegtuigjes ingehuurd die de hele dag met banners met de juiste tekst boven de stad Groningen en de provincie zullen vliegen.
,,De advertenties worden elektronisch verwerkt’’, legt woordvoerder W. de Kok uit. ,,Per abuis is de tekst van gisteren in de krant van vandaag gekomen. Een vergissing is nog steeds menselijk, zo blijkt maar weer.’’ De Kok erkent echter dat de timing ongelukkig is. ,,Normaal kan je zo’n fout in de krant van de dag daarna wel rectificeren of oplossen. Dat is vandaag echter lastig.’’
De provincie betreurt de fout, maar waardeert het dat het Dagblad alles in het werk stelt om de oproep om te gaan stemmen toch bij zijn lezers te krijgen.