nieuws

05 feb 2010, 10:10

,,Dag van feest eindigde in drama”

Studentenvereniging Vindicat atque Polit in Groningen heeft komende dagen alle festiviteiten afgelast na de dood van een 19-jarige studente donderdagochtend. Dat heeft de rector, A. Kolff, van Vindicat donderdag bevestigd. De eerstejaars studente technische bedrijfskunde, die sinds een jaar lid was van de vereniging, kwam om bij een brand in een studentenhuis in de Ebbingestraat in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitgerekend donderdag bestond de vereniging precies 195 jaar. In het kader daarvan vonden er de hele dag activiteiten in de sociëteit aan de Grote Markt in Groningen plaats. De festiviteiten zijn direct na het nieuws van de dood van de studente stil gelegd. ,,Het feest was in volle gang toen bekend werd dat een van onze leden bij de brand is omgekomen. We hebben direct de biertaps dichtgedraaid en de stekker uit de muziekinstallatie getrokken”, aldus Kolff. Er werd aangeslagen op de dood van de studente gereageerd. ,,Wat een dag van feest moest worden, eindigde in een drama.”

Volgens protocol wordt er met ingang van donderdag gedurende drie dagen geen alcohol meer geschonken en gaat de vlag half stok. Ook de gordijnen van de sociëteit gaan dicht.