Nieuws

Dag van de Suikerfabrieken in Groningen

De suikerfabrieken in Groningen zijn dagelijks in het nieuws. Groningen Plus, De suikerfabrieken in Groningen zijn dagelijks in het nieuws. Groningen Plus,


Leestijd: 1 minuut

een organisatie voor senioren, organiseert daarover op dinsdag 27 oktober een dagprogramma. De ‘nieuwe suikerfabriek’ aan het Hoendiep in de stad wordt gesloten en gesloopt.’s Morgens vertellen de oud-fabricagechef L. de Wolf en oud-productieleider L. de Wolf in de Gabriëlflat over hoe het vroeger toeging. Twee insiders van de gemeente bieden daarna een kijkje in de keuken: hoe gaat de gemeente plannen maken met het vrijkomende gebied? Wie zijn daar bij betrokken? Hoe lang duren procedures? Welke ideeën zijn er al? En hebt u zelf een idee?
De ‘oude suikerfabriek’ Vierverlaten in Hoogkerk is volop in bedrijf. ’s Middags krijgen de deelnemers daar een rondleiding, met film. Daarvoor is een goede conditie nodig (veel trappen lopen!). Niet zo geschikt voor mensen met hoogtevrees. Kosten: 20,- p.p. incl. lunch Belangstellende kunnen zich telefonisch aanmelden via 050-3642320 (vóór 13.00 uur).
Meer informatie: www.seniorenkrantgroningen.nl.