nieuws

15 jun 2002, 00:12

D66 wil cultuurverzamelgebouw in Oliemulderstraat in Groningen

De fractie van D66 in de gemeenteraad van Groningen is in de bres gesprongen voor de culturele gebruikers van het pand Oliemulderstraat. Dat pand moet zo snel mogelijk een cultuurverzamelgebouw worden, zo meent de fractie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eigenaar, het Kunstencentrum, vertrekt na de zomer uit het gebouw, en de gemeente heeft aangegeven het gebouw over te nemen. Onduidelijk is echter welke bedoeling de gemeente met het pand heeft. Voor de huidige huurders betekent dit een grote onzekerheid. Volgens D66 is de toekomst van dat pand momenteel zeer onzeker voor de huidige gebruikers. Het betreft het vroegere pand van het Conservatorium aan de Oliemulderstraat 51 in de Oosterpoortwijk.
De gemeente laat tot op heden na om duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van het gebouw na de zomer. Het gebouw biedt onderdak aan onder meer het Noordelijk Muziek Instituut, de Jungle Warriors, een opnamestudio, het Cultuurpaleis, Noorderzon, Junior Martir en de Borgmanschool. Volgens D66 is het maar het beste dat het gebouw het eerste officiƫle Groninger Cultuurverzamelgebouw wordt.