nieuws

29 mei 2002, 00:12

D66 noemt PvdA-wethouder Pattje ‘bijna stompzinnig naïef’

De fractie van D66 in de Groningse gemeenteraad is boos op wethouder W. Pattje van onderwijs omdat hij een stop heeft afgekondigd op de bouw van Vensterscholen. Pattje deed dit nadat uit onderzoek van de RUG was gebleken dat Vensterscholen niet het gewenste effect hebben opgeleverd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

D66 is boos omdat wethouder Pattje niet in de bres is gesprongen voor de Vensterscholen, die een initiatief waren van de vroegere D66 wethouder van onderwijs Henk Pijlman.
D66 fractievoorzitter Thomas van Dalen laat weten met nog steeds stijgende verbazing kennis te hebben over de uitspraken wethouder Wicher Pattje. "Ik ben ontzet. De manier waarop Pattje omspringt met de rijke erfenis van zijn voorganger is volstrekt onwaardig. Wat deze man doet door de uitkomsten van een bescheiden deelonderzoek volstrekt te misbruiken voor politiek doeleinden is van een aan stompzinnigheid grenzende naïviteit of een geval moedwillige obstructie’’. Volgens Van Dalen doet wethouder Pattje - bewust of onbewust - een poging het draagvlak en de moraal van de Vensterschoolgedachte te breken.
Hij zou zijn excuses aan moeten bieden aan alle kinderen, ouders, de mensen van de buurtcentra, medewerkers van bibliotheken, zwembaden etc. ‘Deze mensen hebben ziel en zaligheid gegeven aan de grootste klus aller tijden: het herstel van het sociale weefsel in de wijken en het bijdragen aan samenhang in een samenleving waarin zorg en arbeid niet gemakkelijk te combineren zijn. Het afgeven van sterke politieke signalen door het woord verontrustend te koppelen aan een positief rapport is onbegrijpelijk."