nieuws

22 jan 2002, 00:12

D66 Groningen staat op dramatisch verlies; PvdA snoept SP zetel af

D66 in de stad Groningen staat er zeer beroerd voor in de peilingen. Die partij dreigt bij de komende raadsverkiezingen van 6 maart gehalveerd te worden. De Groningse variant op Leefbaar Nederland doet het zeer slecht in de peilingen. En de PvdA in Groningen snoept een zetel af van haar concurrent de SP. Dat blijkt uit een nieuwe verkiezingspeiling van het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verlies van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart neemt dramatische vormen aan. Dat blijkt uit de tweede peiling die het Nieuwsblad van het Noorden en het Groninger Dagblad Stad lieten verrichten onder 400 stemgerechtigde Groningers. De uitslag van die peiling werd zaterdag door beide kranten gebracht maar is nu nog na te lezen op de website van het Nieuwsblad van het Noorden. D66, nu nog met vier zetels in de raad, zakt volgens deze peiling naar twee en zelfs die tweede zetel is twijfelachtig. Ten opzichte van de enquête in december herstelt de PvdA zich enigszins, met één zetel verlies in plaats van twee.
Het herstel van de PvdA gaat op het oog vooral ten koste van de SP. Die had in de prognose van december nog twee zetels winst, waarvan er nu nog maar eentje over is. Bij de verdeling van de laatste zetels zijn de verschillen overigens zeer gering.