nieuws

04 mrt 2010, 22:10

CDA Groningen raakt raadszetel kwijt; D66 krijgt er alsnog een bij

Het CDA in Groningen krijgt niet drie maar slechts twee zetels in de nieuwe gemeenteraad. D66 krijgt er alsnog een (rest-)zetel bij en krijgt straks vier zetels. Dat is gisteren door de gemeente Groningen bekend gemaakt. Deze wijzigingen betekenen iets meer steun voor projecten als het Groninger Forum en de tram. Voor CDA gemeenteraadslid Joop Vogel zijn de druiven erg zuur: hij keert niet terug in de nieuwe Raad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

D66 in Groningen wilde het gisteren niet toegeven, maar leek behoorlijk teleurgesteld in de winst van slechts een zetel.. Maar deze partij is nu alsnog in de wolken want D66 krijgt er een restzetel bij en komt op 4 zetels. Dat betekent dat de steun voor het Forum en de tram in de Groningse gemeenteraad ook weer met een zetel is toegenomen en dat PvdA- onderhandelaar Frank De Vries het iets gemakkelijker krijgt om een nieuw college te vormen met een royale meerderheid in de gemeenteraad.

 Definitieve tellingen hebben gisteren uitgewezen dat D66 na de verkiezingen dus kan rekenen op 4 zetels in de gemeenteraad van Groningen.

Lijsttrekker Ton Schroor: “Dit is geweldig, dit is echt loon naar werken, D66 is op volle kracht terug in Groningen!”. Waar gisteren nog gesproken werd over een ‘beperkte winst’ is er nu sprake van een verdubbeling van de invloed van de Sociaal-Liberalen in de raad. “Met deze extra zetel kunnen we nog harder werken aan het vrijzinnige geluid in onze prachtige stad”, aldus Schroor.

CDA lijstrrekker Jan Seton liet weten zeer teleurgesteld te zijn, met name ook voor raadslid Joop Vogel, die in tegenstelling tot wat gistermorgen nog werd gedacht, geen raadslid wordt.