nieuws

08 aug 2002, 00:12

D66 Groningen: ‘Fundament collegeprogramma onderuit gehaald door schrappen OZB’

De D66-fractie in Groningen maakt zich grote zorgen over de afschaffing van de OZB, de onroerende zaak belasting, zoals die is voorzien door het nieuwe kabinet. '’Het is evident dat dit Groningen veel geld gaat kosten’’, aldus gemeenteraadslid Thomas van Dalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Dalen ziet de Groningse collegeleden in ieder geval voor vol aan, want hij vraagt zich af wat het College eraan gedaan heeft, en in het bijzonder de leden van partijen die zijn vertegenwoordigd in het nieuwe kabinet, om te voorkomen dat deze afschaffing onderdeel werd van het regeerakkoord.
Hij stelt dat door het college van B en W is aangekondigd dat juist een verhoging van de OZB noodzakelijk is om het collegeprogramma te kunnen verwezenlijken. ‘’Met het aantreden van het nieuwe kabinet werd een van de funderende elementen onder uw programma weggetrapt’’, meent Van Dalen. Het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden stelt dat Groningen het zonder de OZB met 8,4 miljoen euro minder moet doen. De democraten vrezen dat daardoor onder meer het OV in de problemen kan komen: ‘’Een volledige inkomstenbron droogt op!’’.